سربازی- بخشدار مرکزی شهرستان فردوس بر صنعتی شدن تاکید کرد.سید حسن بزم آرا در گفت و گو با خبرنگار ما با تشریح راهکارهای توسعه روستایی و ظرفیت ها و پتانسیل های این بخش گفت: با توجه به خشکسالی 11 ساله، سرمازدگی سال 1386 و از بین رفتن دو محصول اصلی منطقه یعنی انار و زعفران، باید به سمت صنعتی شدن پیش رویم.
وی با بیان این که در حال حاضر خدمت به محرومان و صاحبان اصلی انقلاب سر لوحه برنامه های دولت است، افزود: بخش مرکزی فردوس از ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار خوبی برخوردار و نیروی انسانی خلاق و صاحب نظری دارد.وی اضافه کرد: در گذشته بخش مرکزی فردوس به علت وجود دیگر بخش های مستقل شهرستان، کمتر توسعه یافته هر چند سال قبل مسئولان استانی و محلی و دستگاه های اجرایی توجه خاصی به این بخش داشتند ولی با این وجود برای جبران عقب ماندگی باید این بخش بیشتر مورد توجه قرار گیرد. ...
وی با اشاره به پتانسیل های گردشگری منطقه گفت: آب گرم معدنی فردوس و باغستان علیا به عنوان دالان سبز بخش مرکزی در کویر خودنمایی می کند و علاوه بر آن دره های سرسبز بیدسکان، مهوید، امرودکان، گستج، ظهر و شهر اسلامیه هر گردشگری را به خود جذب می کند که برای بالفعل کردن این استعدادها و ظرفیت های بالقوه نیاز به تامین اعتبار است.
وی زیرساخت های روستایی منطقه را بسیار عالی ارزیابی کرد و افزود: به جز روستاهای لجنو و آبدلی راه دیگر روستاهای این بخش آسفالت است و بیشتر روستاهای بالای 20 خانوار منطقه هم برق دارند و آب شرب سالم بیشتر روستاها به جز آبدلی تامین شده است.
وی در خصوص توسعه روستایی گفت: برای اشتغال و ماندگاری مردم به ویژه قشر جوان از صاحب نظران روستاها و معتمدان در زمینه معرفی طرح های اشتغال زا فراخوان شده است.
وی ادامه داد: برای صنعتی شدن منطقه شهرک صنعتی شماره یک فردوس در بخش مرکزی سرمایه گذاران خوبی جذب کرده و با پی گیری های استاندار و فرماندار شهرستان معافیت 10 ساله مالیاتی در نظر گرفته شد که این امر کمک بزرگی به جذب سرمایه گذاران کرده ولی باز هم باید در خصوص ایجاد نواحی صنعتی توسعه روستاهای پر جمعیت تلاش بیشتری شود.وی درباره معادن منطقه هم گفت: در بخش مرکزی فردوس معادن زیادی شناسایی شده که تعدادی از آن ها اعم از کائولن، سیلیس، بنتونیت، سنگ های ساختمانی و گچ فعال است ولی معدن سنگ گرانیت گستج به خاطر مشکلات مالی هنوز به بهره برداری نرسیده و اختصاص اعتبار مورد نیاز به بخش معدن ضروری است.وی از استعدادهای خوب روستاها به دام پروری اشاره کرد و افزود: برخی قوانین و مقررات دست و پا گیر باعث دلسردی فعالان این بخش می شود.وی خاطر نشان کرد: در بیشتر روستاها می توان مجتمع های کوچک دام داری راه اندازی کرد تا با فعالیت قشر جوان از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری شود.
وی توجه بیشتر به بخش های منابع طبیعی، آبخیزداری، آب و خاک، شیوه های نوین آبیاری و یکپارچه سازی مزارع را ضروری دانست و افزود: در این خصوص در دولت نهم گام های بلندی برداشته شده است./ر.خراسان